Forum za prijatelje


PRIDRUZITE NAM SE DA UCINIMO ZAJEDNO FORUM ZA PRIJATELJE MNOGO BOLJIM!
VELIKI POZDRAV OD ADMINA FORUMA...

Prijateljstvo se ne bira, ono biva! Ko zna zbog čega, kao ljubav...


  Zanimljivost - mačk Kasper (Englez lično)

  Delite

  MiMica*
  Senior

  Broj poruka : 181
  Datum upisa : 23.07.2009

  Zanimljivost - mačk Kasper (Englez lično)

  Počalji  MiMica* taj Čet Avg 06, 2009 1:35 pm

  cat

  Mačor koji svakoga dana koristi autobus

  Već četiri godine mačak Kasper svakog prepodneva "seda" u isti autobus i vozi se 17 kilometara do poslednje stanice, da bi se zatim prošetao nazad do kuće.

  Kasper, mačor iz Plimuta, grada u okrugu Devon na jugozapadu Engleske, već četiri godine se redovno vozi istim autobusom.

  Naime, svakoga dana, tačno u 10 sati i 55 minuta, dvanaestogodišnji Kasper ulazi u autobus na liniji broj 3, koji staje ispred njegovog doma, i vozi se do poslednje stanice udaljene 17 kilometara. Zatim se laganom šetnjom vrati kući, piše "Dejli Telegraf".  Na svom putu prolazi pored istorijskog brodogradilišta i vojne baze, kroz centar grada, nekoliko predgrađa i oblast "crvenih fenjera".

  Iako se ovo neobično putovanje ponavlja godinama, vozači autobusa su, ipak, zamoljeni da obrate pažnju da li silazi na dobroj stanici.

  "Moj mačor obožava ljude, a odmah ispred naše kuće nalazi se autobuska stanica. Sigurno je tako počeo svoja putovanja, jednostavno sledeći ostale putnike", kaže njegova vlasnica Suzan Finden.

  "Kasper je stalno nestajao na nekoliko sati, ali dugo nisam znala gde je odlazio. Nazvala sam ga Kasper po istoimenom junaku, malom duhu iz crtanih filmova, zato što je nestajao baš kao duh."

  Ona je ispričala da su joj ljudi jednog dana rekli da njen mačor redovno koristi autobus. U početku nije mogla da veruje u tako nešto, ali je to bilo vrlo logično objašnjenje za Kasperovo svakodnevno nestajanje.

  Rob Stounhaus, jedan od vozača na liniji broj 3, objasnio je da se Kasper obično sklupča na zadnjoj platformi ili ispod nogu nekog od putnika, ali nikada ne pravi probleme.

  "On je dosta brz za svoje godine i samo uskoči pre nego što se vrata zatvore. Nekoliko puta sam ga pratila, pa me je možda i primetio, pitajući se šta to radim", dodaje 65-godišnja gospođa Finden.

  Na ovaj način, Kasper je do sada prevalio oko 34.000 kilometara.

  extraa

   Sada je Pon Nov 19, 2018 1:06 pm