Forum za prijatelje


PRIDRUZITE NAM SE DA UCINIMO ZAJEDNO FORUM ZA PRIJATELJE MNOGO BOLJIM!
VELIKI POZDRAV OD ADMINA FORUMA...

Prijateljstvo se ne bira, ono biva! Ko zna zbog čega, kao ljubav...


  Šta osjećaju muškarci, a šta žene?

  Delite
  avatar
  boom_ba
  Admin

  Broj poruka : 47
  Datum upisa : 09.07.2009
  Godina : 27
  Lokacija : Bosna

  Šta osjećaju muškarci, a šta žene?

  Počalji  boom_ba taj Sre Dec 09, 2009 8:43 pm

  Šta osjećate?

  Da li se slažete sa sledećim člankom:  Sva dosadašnja istraživanja su pokazala da razlike između žena i muškaraca zaista postoje, možda ne u intenzitetu ljubavi, ali u manifestiranju osjećaja i ponašanju svakako.

  Žene idealiziraju ljubav. Kada su zaljubljene ne primjećuju mane. Svog partnera promatraju kroz ružičaste naočale. Takođe, one su spremne stupiti u brak mnogo ranije od muškaraca. Ali uprkos tome, one se češće zaljubljuju, a njihova ljubav je kraćeg vijeka. One ne vjeruju, za razliku od muškaraca, da postoji samo jedna prava ljubav.

  Muškarci zaista smatraju da postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. Ali također oni vjeruju da je prava ljubav savršena i da se ništa ne treba dodatno ulagati kako bi se ona održala. Isto tako spremniji su od žena, ako zaista vole, oženiti se bez obzira na socijalne i društvene razlike.

  Žene su mnogo pažljivije pri odabiru partnera i u neku ruku osobe u koju će se zaljubiti. Zbog toga se muškarci i češće zaljubljuju na prvi pogled. Već nakon trećeg izlaska 25% muškaraca je «zaljubljeno», dok samo 10% žena se zaljubljuje u tako kratkom roku. Žene su spremnije ostati u nesretnoj vezi od muškaraca i teže će se odlučiti na prekid, ali muškarci nakon prekida pate duže i jače. (Ne znamo samo način na koji su ispitivali intenzitet bola).

  Postoje također razlike u iskazivanju osjećaja. Za žene intimnost znači razgovor, a za muškarce zajedničke aktivnosti, pa ako zaista žele pokazati ljubav oni će se potruditi pomoći ženi u kućanskim poslovima. Ipak, čak 75% muškaraca precjenjuje svoj doprinos zajedničkim aktivnostima. Uvijek misle da se trude i ulažu više nego što to zaista objektivno i čine.

  Žene žele razgovarati o problemima u vezi, muškarci ih žele ignorirati uvjeravajući se kako je sve savršeno.


  Ipak, za ljubav nema formule, statistiku ne možemo upotrijebiti da bi usrećili partnera.
  Statistike su smo «tačan zbir, netačnih podataka», vrijede u opštem slučaju, a nikad individualno. Pomoću njih možemo razumjeti muškarce, možemo razumjeti žene, ali svoga partnera ili partnerku ne. Zato, nikad ne generalizirajte i ne mislite, napravio sam nešto - ona sad mora biti sretna jer to žene usrećuje, pa mora i nju ili obrnuto.

  Svoju ljubav ćete razumjeti i održati jedino slušanjem partnera i obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da uradite.


   Sada je Sre Dec 12, 2018 8:37 pm