Forum za prijatelje


PRIDRUZITE NAM SE DA UCINIMO ZAJEDNO FORUM ZA PRIJATELJE MNOGO BOLJIM!
VELIKI POZDRAV OD ADMINA FORUMA...

Prijateljstvo se ne bira, ono biva! Ko zna zbog čega, kao ljubav...


  Uvek dobri make-up saveti!

  Delite
  avatar
  MiMica*
  Senior

  Broj poruka : 181
  Datum upisa : 23.07.2009

  Uvek dobri make-up saveti!

  Počalji  MiMica* taj Uto Jul 28, 2009 10:59 am

  Znamo da ste hiljadu puta čuli hiljadu saveta o brzom i efikasnom sređivanju, ali priznaćete da se neke stvari uvek zaborave. Zato nije loše da vam još jednom iznesemo dragocene trikove koji vam uvek mogu pomoći kad zagusti...
  1. Mačkasti izgled

  Nakon što nanesete dva sloja maskare, dodajte još jedan, ali samo na spoljašnje uglove oka. Taj ekstra sloj vizuelno će izdužiti oči.

  2. Zagrejte stvari

  Ako se maskara osušila ili zgrudvala, omekšajte je tako što ćete zatvorenu tubu držati u toploj (ne ključaloj) vodi.

  3. Osigurajte granice

  Da biste sprečili razlivanje ruža preko ivica usana, iscrtajte konture usana korektorom u olovci (u boji koja odgovara vašem tenu) a potom ga razmažite pamučnim štapićem za uši. Umesto toga, na usne možete da nanesete, takođe štapićem za uši, transparentni puder.

  4. Trljajte nežno

  Pre nanošenja na usne, nekoliko sekundi trljajte vrh olovke za usta između palca i kažiprsta. Toplota će omekšati olovku, što će omogućiti lakše iscrtavanje usana.

  5. Trajnost ruža

  Umesto da svakih pola sata ponovo nanosite ruž, najbolje je da namažete usta tečnim ružem, u ružičastoj ili u boji mesa. Sačekajte da koža usana potpuno upije ruž, a potom nanesite sjaj. Čak i kada sjaj nestane, na usnama će ostati boja.

  6. Ne uveličavajte sliku

  Nemojte da nanosite korektor ispred uveličavajućeg ogledala, već ispred običnog. Na ovaj način nećete preterati u količini korektora.

  7. Razvedrite se

  Za posvetljivanje tamne linije duž gornjih kapaka, nanesite nekoliko "tačkica" korektora od ivice trepavica do pregiba kapka, i dobro ih utrljajte. Na kraju, u ugao oka stavite hajlajter.

  8. Iskoristite sve

  Podloga za mejkap u kremi ili u stiku može da posluži i kao korektor. Za istu svrhu možete da upotrebite i deo tečnog pudera koji se zgusnuo i zadržao u zatvaraču pakovanja.

  9. Razlika je samo u nijansama

  Ako prilikom kupovine tečnog pudera ne možete da izaberete između dve nijanse, uzmite onu tamniju. Sloj pudera u prahu koji nanosite kao završni sloj mejkapa posvetleće boju tečnog pudera.

  10. Ispravite sopstvene greške

  Uklonite višak podloge za mejkap ili pudera u prahu nežnim tapkanjem po licu suvim, kozmetičkim sunđerčićem.

  11. Neka traje

  Senka za oči, upotrebljena kao ajlajner, duže se zadržava na koži nego olovka. Nanesite je vlažnom četkicom za ajlajner a liniju povucite duž ivice trepavica, od spoljašnjeg do unutrašnjeg ugla oka.

  12. Sprečite nevolju

  Ukoliko imate običaj da iscrtavate unutrašnju ivicu donjeg kapka, bolje je da koristite olovku nego tečni ajlajner (koji može da sadrži i bakterije). Oštrenje olovke za oči pre svake upotrebe omogućiće kreiranje precizne i čiste linije.

  13. Izbrišite mrlje

  Ukoliko se razmaže linija koju ste povukli olovkom, namočite vrh štapića za uši hidratantnom kremom i pažljivo izbrišite višak senke.  14. Napuderišite obraze

  Ako ste slučajno naneli previše rumenila, preko toga četkom nanesite malo translucentnog pudera u prahu.

   Sada je Sre Jan 23, 2019 6:59 am